Skötselråd

Låt plasten sitta på 2 till 5 timmar. Tvätta händerna noga innan du vidrör din nya tatuering, låt ingen annan röra den innan den är helt läkt. Avlägsna plasten, tvätta rent tatueringen från sårvätska, salva och färgrester med mild oparfymerad tvål och ljummet vatten. Badda tatueringen torr med en ren handduk och låt den därefter lufttorka ett par minuter. Smörj därefter in ett tunt lager salva över tatueringen, använd bara den salva din tatuerare rekommenderar.

Fortsätt smörja tatueringen flera gånger om dagen. Efter några dagar kan det bildas en sårskorpa som sen börjar flagna av, pilla inte bort skorpan utan fortsätt att smörja tills all skorpa flagnat av. Det tar oftast fem till tio dagar.

Klia absolut inte på tatueringen och pilla inte bort några skorpor. Det kan resultera i infektioner, färgbortfall och fula ärr som kan vara mycket svåra att göra något åt. Undvik sol, solarium, bad, bastu och träning/aktiviteter som innebär att din tatuering kommer i närkontakt med andra människor. Undvik rörelser som gör att du känner att det sträcker i tatueringen. Var försiktig med kläder och smycken som kan skava.

När skorpan flagnat av kommer du ha en tunn hud över din tatuering. Den kommer under följande 3 till 4 veckor ersättas med ny normal hud. Under tiden ska du undvika sol och solarium. När huden har återhämtat sig till det normala igen och tatueringen är helt läkt ser du det slutliga resultatet.

Vid frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig.